Estic molt content de poder-vos saludar des d’aquest espai que recuperem després d’uns anys d’inactivitat: el Colla. Esperem que sigui l’inici d’un retorn llarg i ple d’èxits!

Ha començat una nova temporada, i tot i no saber què és el que ens depararà, esperem que estigui plena de grans èxits castellers. Tot i això, el que sí que sabem és que no serà un any d’allò que en diem, normal. La Colla es troba en un dels moments més importants de la seva història: la darrera temporada que estarem a la casa Jacint Bosch; una casa que, durant més de 33 anys, ha sigut el local dels Minyons; un últim any per recordar els grans moments viscuts a la casa, per acomiadar-nos com més ens agrada: amb grans castells i celebracions. També serà un moment d’il·lusió, de poder construir el projecte d’un nou local, ple d’oportunitats i de somnis. Sou més de seixanta persones les que heu participat en les brigades realitzades a les naus del nou local; seixanta persones plenes de pols i de runa que, independentment de l’edat i les condicions, heu fet que cada vegada estiguem més a prop de que Cal Reig sigui el nou local dels Minyons de Terrassa.

Conviure en una Colla amb un grup de persones tan nombrós no és cosa fàcil. Sovint apareixen conflictes interns que fan tensar la corda. És feina i responsabilitat de tots que dins la Colla hi hagi un bon ambient, que quan una persona nova entra al pati pensi: “jo vull ser dels Minyons, s’ho passen genial!”. Això passa quan es respira bon ambient. Cuidar-nos entre nosaltres és cuidar, també, la Colla.

També aprofito per fer una crida a la col·laboració. Massa vegades ens trobem que les persones que ajuden sempre són les mateixes. Intentem ampliar aquest cercle, arremanguem-nos tots, des de treure el terra atenuant, muntar un escenari o a col·laborar amb el dia a dia de la Junta o Tècnica.La Colla necessita de l’ajuda de tothom!

A més, aquest any els Minyons marxem de viatge! El cap de setmana després de Festa Major, esperem que encara en plena ressaca castellera, agafarem l’avió per anar fins a Bòsnia i Hercegovina i Croàcia per commemorar els 30 anys de la solidaritat catalana durant la guerra i el setge de Sarajevo. Ho farem més de 240 MINYONS! De les 184 persones previstes inicialment, hem hagut de fer mans i mànigues perquè ningú se’n quedés fora. Pot ser una bogeria. Esperem poder fer-hi bones actuacions i passar-ho molt bé.

Finalment, no és el meu paper parlar de castells ni de com va la temporada (això és feina del Xavi. Que espavili), però sí que voldria dir que les sensacions són bones, que fa olor a papinu. Amb el Cesc Poch sempre diem que quan a la Colla hi ha “cotilleos” és que la Colla va bé, i permeteu-me dir que aquest any anem ben farcits de bons cotis. Esperem que sigui l’auguri d’un molt bon any casteller!

Visca els Minyons de Terrassa!