Hola! Sóc la Mireia Bautista, encara que a la Colla em diuen Bauti, i treballo al CST com a administrativa. Sóc membre de la Colla des del 2016 i faig de baix i cordons als castells. Sóc una malalta dels castells i considero que Minyons és la meva segona casa.

Comencem!

Algunes preguntes ràpides: castell preferit? 3d9fa.  Posició preferida? Baixa. Castell que vols que els Minyons descarreguin? El 2d10fmp. Un minyó i una minyona referents per tu a la Colla? Nani Matas i Txell. Plaça preferida? La Plaça Vella. Actuació preferida? Diada de Minyons i Girona. Menjar preferit del bar? La focaccia. Beguda preferida del bar per prendre un divendres després d’assaig? Birra. Secta minyona preferida? La meva (no tenim nom). El millor espectacle de Diada que has vist? White Pants i Calvus. Defineix Minyons amb tres paraules: Família, superació i festa.

Com i quan vas descobrir els Minyons? De ben petita.

Què et va portar a decidir entrar a la Colla? Vaig tornar de viure del País Basc i no ho vaig dubtar. La meva afició pels Castells va fer que entrés a la millor colla que hi ha.

Què et va semblar la Colla, aquells primers dies de formar-hi part? Ja la coneixia d’anys abans i no em va decepcionar.

Com va ser la teva experiència com a novata? És cert que, quan vaig entrar, em vaig trobar una mica perduda però de seguida em van acollir com a una més.

Tenies alguna experiència castellera, abans de ser minyona? No. La primera experiència a les pinyes va ser molt especial, tenint en compte que el primer castell a plaça va ser un 3d10fm per Sant Fèlix. Et pots imaginar les olors, tant de les camises com dels peus suats…

Ha sigut de les poques dones que ha ocupat la posició de baixa, una posició poc feminitzada en general al món casteller. En tens algún referent? En aquesta posició tinc com a referent una dona dels Bordegassos de Vilanova, la Montse Albà.

Com ho valores? Personalment va ser tot un repte i et pots imaginar la sensació i l’orgull que vaig tenir el dia que em vaig estrenar amb un 4d8, però el més important per mi és haver pogut demostrar que les dones podem estar a més posicions que les de tronc i crossa (que és on més dones hi ha) i espero que altres noies de la Colla facin un pas endavant. Si puc jo, també poden elles!

Se’t reconeix com una persona que sempre ha estat liada amb una cosa o altra, a la Colla… quan va ser el primer moment que vas començar participar a les juntes i altres projectes? Un any després d’entrar a la Colla ja estava liada amb Social. Desde llavors no he parat, ja sigui en un lloc o altre.

En quins espais has col·laborat? He estat a Social, portant el Bar, com a Cap d’àrea externa i aquests dos últims anys com a Vicepresidenta.

Quin balanç en fas, d’aquesta experiència? És dur, realment ho faig perquè vull i perquè m’estimo aquesta Colla. El balanç és positiu però crec que tots hauríem de fer una reflexió sobre la feina que voluntàriament s’està fent i intentar anar tots a una.

Ho recomanaries a els altres minyons i minyones, això de participar de la gestió de la Colla? Sens dubte!!! Crec que és una manera de conèixer les inquietuds de tots els membres i poder millorar cada dia.

També ets integrant del sindicat de baixos, oi? Sí! És increïble!! Hem van fer membre quan vaig fer el primer castell de 8 i la veritat és que em sento molt orgullosa de formar-ne part. A més em tracten com una reina, jajaja.

Tenim entès que s’us dóna molt bé el jalar i el beure i que us ho passeu prou bé quan us reuniu… Siiii, fem diversos sopars durant l’any i ens reunim tots. És molt divertit i ens ho passem genial!! No demanis detalls perquè no els donaré jajaja

Has tingut la gran responsabilitat de portar el bar de la Colla durant uns quants anys. Què tal l’experiència? En general bona.  

Som els Minyons uns clients fàcils? No!!! Gens fàcils.

Què és el millor i pitjor de ser la barwoman del local? El millor és que sempre estàs a l’ambient i amb gent a la que estimes i respectes. El pitjor és, precisament, el fet de conéixer a tothom, és a dir, saps la frase aquella de que la confiança fa fàstic? Dona això…

Alguna anècdota divertida que es pgui explicar… Mmmm, en tinc moltes però que es puguin explicar poquetes!! Potser un record molt xulo que tinc de laeva època del bar va ser l’últim sopar de joves per Diada, va ser molt emotiu i em van fer plorar. Aquesta no és divertida però és la que més present tinc. Com a divertides pràcticament cada divendres després d’assaig ens quedàvem al local i no hi havia dia que no passés alguna cosa. També recordo aquelles nits amb gran carinyo, encara que acabessin ben tard i jo esgotada.

Completa la frase: els Minyons som una gran familia… I una Gran Colla.

Completa la frase: la primera cosa que faré al nou local és… Ja l’he feta!! Treure runa!!! Un cop acabat i anem cap allà suposo que serà fer un bon sopar i un gran assaig.

Per acabar…

Som una Gran Colla, poc a poc ens estem refent de la batacada que va suposar la pandèmia i m’agradaria que tos i totes tornéssim al pati i poder així fer grans castells, que és el que ens uneix i més ens agrada!!!

Visca els Minyons de Terrassa!!