Ara que és moment per retrobar-nos, després d’unes setmanes de merescudes vacances, aprofitem per a fer una mica de valoració del que ens ha portat la temporada 2023 fins a dia d’avui.

Podem estar molt orgullosos de la feina feta, no només pels resultats castellers (que també), sinó per tot el que estem vivint: veure el pati cada vegada més ple, amb cares noves i d’altres que feia temps que no venien, és una gran alegria; la millor de les notícies!

Aquests primers mesos, a part de molts castells, ens han portat l’inici de les obres del nou local. Les brigades i l’enderroc de les naus del pati fan que cada vegada veiem més a prop l’inici d’aquesta nova etapa. Com ja vam explicar a la reunió informativa de meitat de temporada, pressupostàriament estem obligats a tenir un control financer amb una auditoria externa; també a tenir tres pressupostos per cada partida, cosa que ens fa estar més tranquils pel que fa a la transparència de les obres. Tota aquesta transformació és gràcies a tot un equip de gent que cada dia (sí, cada dia) treballen incansablement per fer-ho realitat. Vull aprofitar per fer un reconeixement públic a la feinada que fan el Baca, el Barto i el Tomàs, entre d’altres. Esperem que durant els primers mesos de 2024 puguem fer el trasllat. Aprofitem per gaudir del local actual, que ens hi queden pocs assajos, posts assajos, converses fins a les tantes, festes boges…

Aquest mes de juliol ens ha portat a l’altra punta d’Europa, fins a Croàcia i Bòsnia i Hercegovina. Ha estat un viatge on, a part de fer castells, vam poder gaudir de la germanor i bon rotllo dins la Colla, recuperar valors com la cooperació i la solidaritat i valorar el que tenim. Donar les gràcies al Xavi i l’Helena, principals organitzadors del viatge per tota la feina i a tota la Colla per tota l’ajuda i per posar les coses fàcils. Va ser un gran viatge, enhorabona a tothom!

Aquests mesos també hem aprofitat per fer molta feina interna, d’aquella que no es veu, però esperem que pugui sortir a la llum durant els pròxims mesos. Algunes exemples en son: l’elaboració d’un reglament d’agressions masclistes i LGTBI+ fòbiques o l’elaboració d’un reglament de règim intern així com un treball previ per a fer una actualització dels estatuts de la Colla. També estem treballat per la captació de nova canalla. Com sabeu, a principis de temporada teníem un gran problema de manca de canalla i des de la tècnica i junta hem treballat en diversos projectes, per exemple, la gran festa infantil al carrer (amb un posterior assaig especial) o un assaig de canalla “Porta un amic”, sense deixar de treballar en els tallers a les escoles, l’escola de castells o els tallers als casals d’estiu, feina que continuarem fent durant el segon tram. En aquesta línia, l’equip d’acollida de la Colla, ens ha permès fer un seguiment a totes les persones que entren pel pati i s’interessen pels Minyons, fins que se’ls hi fa l’entrega de camises, i podem dir que, de moment, ha sigut tot un èxit. Bona feina!

Per acabar, sí que volia aprofitar per fer una petita reflexió. Aquests dies hem vist tornar per la casa minyons i minyones que feia temps que no venien i alguns ens feien notar que els havia costat molt tornar pel pati, sobretot, per vergonya… Entre tots intentem evitar frases com “home, ja era hora” o comentaris per l’estil. En lloc d’això, què tal un: benvingut a casa! M’alegra veure’t una altra vegada! Tothom hi és benvingut i ben tornat a la Colla, i recordeu que sempre és millor aquell que ve 30 dies en lloc de 20, però també aquell que ve 5 enlloc de no venir mai. I si ets dels que encara no has vingut, no ho dubtis, t’esperem. Sempre. Entre tots ajudem a omplir el pati!

Que tinguem un bon segon tram de temporada i bona tornada, Colla! Visca els Minyons de Terrassa!